Cando remata o mes de Agosto toca recoller o mel que consiste en eliminar o opérculo que é a capa de cera que protexe ao mel dentro do panal para logo introducilo no extractor.
Páginas
- Quen somos
- Páxina principal
- Da fábrica ao museo
- O museo hoxe
- O que se dí do museo
- A historia do chocolate
- Promoción chocolate e mel
- O colmear
- O mel na historia
- Actividades relacionadas co mel
- Produtos da colmea
- Apicultura urbana
- A nosa cosmética.
- Contactos
- Explicación para o alumnado
- AS ABELLAS E O MEL.
sábado, 19 de septiembre de 2020
Extracción do mel
domingo, 9 de agosto de 2020
As albarizas
Albariza do vello (Ribeira Sacra, cañón do Sil) |
As albarizas son recintos circulares ou ovalados cerrados e de certa altura, dotadas dunha entrada que se cerraba mediante unha sinxela porta de madeira.
As albarizas estaban feitas con lascas que se recollían nos arredores.
A superficie interna ordenábase en largas e estreitas terrazas escalonadas onde se colocaban as colmeas.
Abundan na serra do Courel.
Metate
lunes, 27 de julio de 2020
viernes, 3 de julio de 2020
Outra forma de tomar o mel
Normalmente nos almorzos dos hoteis presentan o mel en cuencos ou envases individuais para que cada cliente consuma o que precise.
Unha forma curiosa que había nun hotel de Granada era a presentación do mel en panais que estaban cortados en cadros e cada un collía o que quería. Deste xeito o mel está coa cera tal e como o rematan as abellas.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)