ÁRBORE DE CACAO
É unha especie de folla perenne tropical.
A flor do cacao componse de 5 sépalos, 5 pétalos de cor blanco ou rosado cunha forma peculiar similar a un pequeno embudo, 10 estames e un pistilo. Posee un aroma doce e agradable.
O máis interesante desta flor é o seu proceso de polinización que a realiza un pequeno insecto de 2 mm que é atraído polo seu aroma.
MAZORCA DE CACAO Cada mazorca de cacao ten entre 20 e 60 sementes. Un país de referencia onde coñeceron a planta do cacao foi México. Os mexicanos tostaban e mezclaban as sementes con auga, engadíanlle especias, guindillas e herbas, dando como resultado unha bebida amarga. Este consumo estaba reservado ao emperador, aos nobles e aos guerreiros. Cristóbal Colón foi o primeiro que tuvo contacto coa planta do cacao pero Hernán Cortés foi o primeiro que enviou un cargamento de cacao a España. DE ONDE PROCEDE O CACAO? PASOS PARA A ELABORACIÓN DO CHOCOLATE: 1º. Tostar o cacao. 2º. Quitar a cáscara. 6º. Refinar a masa. VÍDEO DA ELABORACIÓN DO CHOCOLATE empeza no minuto 6:33 O vídeo empeza no minuto 2:24 MÁQUINA EXTRACTORA DE MANTEIGA DE CACAO. Casa Museo do Chocolate. A FAMILIA CHOCOLATEIRA. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario