Páginas

Explicación para o alumnado




TABLETAS DE CHOCOLATE CALDELAS
TABLETA DE CHOCOLATE DA CASA MUSEO

SEMENTES DE CACAO

MAZORCA DE CACAO

ÁRBORE DE CACAO

O nome científico desta árbore é  THEOBROMA CACAO que significa "alimento de los dioses"

É unha especie de folla perenne tropical.


A flor do cacao componse de 5 sépalos, 5 pétalos de cor blanco ou rosado cunha forma peculiar similar a un pequeno embudo, 10 estames e un pistilo. Posee un aroma doce e agradable.

O máis interesante desta flor é o seu proceso de polinización que a realiza un pequeno insecto de 2 mm que é atraído polo seu aroma.


MAZORCA DE CACAO

Cada mazorca de cacao ten entre 20 e 60 sementes.

Un país de referencia onde coñeceron a planta do cacao foi México. Os mexicanos  tostaban e mezclaban as sementes con auga, engadíanlle especias, guindillas e herbas, dando como resultado unha bebida amarga. Este consumo estaba reservado ao emperador, aos nobles e aos guerreiros.

Cristóbal Colón foi o primeiro que tuvo contacto coa planta do cacao pero Hernán Cortés foi o primeiro que enviou un cargamento de cacao a España.


SACOS DE CACAO


DE ONDE PROCEDE O CACAO?



PASOS PARA A ELABORACIÓN DO CHOCOLATE:

1º. Tostar o cacao.


2º. Quitar a cáscara.


3º. Moer o cacao.


5º. Mezclar cos outros ingredientes:


6º. Refinar a masa.


7ºQuitarlle o aire  e aplanar.


8º.Enfríar.




9º Empapelar e repartir.










VÍDEO DA ELABORACIÓN DO CHOCOLATE   empeza no minuto 6:33
O vídeo empeza no minuto 2:24


MÁQUINA EXTRACTORA DE MANTEIGA DE CACAO.


Casa Museo do Chocolate.


A FAMILIA CHOCOLATEIRA.








No hay comentarios:

Publicar un comentario